Vervolgopleiding

Vanuit de vraag van deelnemers naar meer verdieping en ondersteuning ná hun opleiding ontstond de opzet van een vervolgopleiding. Hierin staat jouw intensiteit en eigen beoefening centraal. Deze ervaring kun je inzetten binnen jouw kwaliteit van ‘yogales geven’ en je eigen ontwikkelingsproces op het yogapad.

De nadruk in de bijeenkomsten komt te liggen op het ontwikkelen van een specifiek ademproces (pranayama) en de toestand, waarin het bewustzijn loskomt van de zintuigelijke afleidingen (pratyahara). Hier ligt dan ook de weg open naar wezenlijke concentratie, meditatie en samadhi, ook wel samyama genoemd.

Door de transformatie van bewustzijn, die het doel is van Rajayoga, wordt het diepzinnige mysterie van het leven geopenbaard. Wanneer je steeds intenser jouw yoga beoefent, wordt het lichaam als een doorschijnend kristal en de ziel uitgezuiverd van alle grofheid. Zo wordt die laag van bewustzijn bereikt, waardoor fijnere toestanden van zijn worden beleefd.

Stof is zichtbaar geworden geest en geest is onzichtbaar geworden stof ….” (Saswitha)

VOOR WIE?

De Yoga Vervolgopleiding is een jaartraining. De opleiding is toegankelijk voor iedereen, die een erkende yoga-opleiding heeft afgerond, én de studenten van het examenjaar.

Na afronding van de laatste les ontvang je een eindcertifikaat.

DOCENTEN

De 6 bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag en worden gegeven Natasja de Senerpont Domis. Daarnaast heb je recht op 6 extra reguliere yogalessen of 6 online yogalessen (via Teams op di-avond: 19. 15 – 20.30 u ). Raadpleeg voor de data en lestijden onze kalender.

WANNEER?

Raadpleeg voor meer informatie onze tarieven en voor de aankomende data onze agenda bijscholingen en de nieuwsbrief. 

Alle bijscholingen zijn erkend volgens de richtlijnen van De Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

De praktijkbijscholingen geven geen erkende lesbevoegdheid in de desbetreffende specialisatie als zodanig, tenzij je al werkt als erkende yogadocent(e).

VERLOOP

De Yoga Vervolgopleiding is toegankelijk voor iedereen, die een erkende yoga-opleiding heeft afgerond.

Het praktijkgedeelte bestaat uit: Asana, Pranayama, Yoga Nidra en meditatie. De theorie gaat dan dieper in op de achtergronden van yoga als wetenschap, zodat je een zuiver beeld krijgt over wat yoga in deze tijd kan betekenen. De aangeboden (fysieke) oefeningen laten je ook de geestelijke kant zien.

Het herhalen van zowel fysieke als geestelijke oefening biedt gelegenheid, om verschillen in jezelf op te lossen. Zo kun je ook anders omgaan met de al lang voor jou bekende houdingen en ademtraining. En deze oplossingen worden dan je zeer persoonlijke eigendom.

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!