Bij de Blikopener worden dagelijks yogalessen gegeven, die hun wortels vinden in de Hatha yoga.

WAT IS HATHA YOGA?

Hatha yoga is een tijdloos middel dat bestaat uit lichaamsoefeningen met ademtraining en ontspanning.
Door deze drie elementen te combineren zorg je ervoor dat lichaam en geest met elkaar in contact komen en kom je weer in contact met jezelf. De houdingen geven energie doordat blokkades (die er soms al jarenlang zitten) worden opgeheven en energie weer vrij kan doorstromen. Het gevoel dat door middel van de oefeningen naar boven komt, brengt je in het moment van ‘nu’ en geeft je een sterk en aanwezig gevoel.

Door de ademhaling te verdiepen en te verruimen zal de levenskracht (prana) beter doorstromen en kun je jezelf beter concentreren.  Hatha yoga laat je niet alleen zien waar het lichaam niet doorstroomt en waar blokkades en verknopingen zijn opgebouwd, maar ook hoe je dit kunt oplossen en vrijmaken. Houding + Adem = Energie.

“Iedere ketting is zo sterk als z’n zwakste schakel. Erfelijk gezien heeft ieder van ons wel een zwak punt in onze samenstelling. Hathayoga gebruikt fysieke mogelijkheden om die punten telkens weer bewust te maken en te veranderen.Waarna een ontspanning alleen maar dieper kan zijn”.

Zo wordt concentratie en de adem tijdens de oefening een verbinding die tot zelfvertrouwen leidt. Dit straal je uit naar de omgeving die dat ook weer terugspiegelt in erkenning.

VOOR WIE?

De yogalessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

DOCENT

Er wordt les gegeven door verschillende docenten, die verbonden zijn aan de Blikopener.

DE LES

De lessen duren een uur (met soms 15 min. uitloop). Gebruik liever geen parfum of aftershave, wanneer je naar de les komt en draag makkelijk zittende kleding.

Er zijn dekentjes in de zaal aanwezig en hier kun je je eigen mat op neerleggen. Onder de deken ligt een infrarood mat, die in 10 min warm kan worden en met een dimmer zelf te regelen is. De infrarood matten zijn spatvast, maar als je flesje water omvalt dien je dit wel droog te wrijven.

Infrarood warmte is de straling van de zon, zonder UV-licht. Deze werkt ook geneeskrachtig door voor mensen met gewrichts-en spierproblemen en allerlei huidaandoeningen. De warmte dringt door in je huid, stimuleert de bloedcirculatie, de stofwisseling en afgifte van afvalstoffen via de huid.

 

LESTIJDEN YOGALESSEN:

Maandag 17:30 – 18:45 (diverse docenten)
Dinsdag  19:15 – 20:30 (fysiek en online: inloggen 18.50 u)
Vrijdag 09:30 – 10:45 

 

Wil je een keer een proefles meedoen? Meld je hier aan en krijg de eerste les gratis!

 

Als je een les mist, kun je op verzoek een online-les toegestuurd krijgen. Check voor het online-aanbod: Yoga Online.

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!