Yoga Nidra

Ontspanning

Tijdens de lessen maken we gebruik van een combinatie van Yin Yoga met Yoga Nidra.
Yoga Nidra is diepte-ontspanning op onderbewust niveau. Het is een wezenlijk onderdeel van de yoga-opleiding en letterlijk betekent het “de Slaap van Yogi’s”.

”De ware slaap van een yogi is een staat van bewustzijn, waarin de yogi verbonden is met de goddelijke energie die de hele kosmos omvat.
Deze energie gaat verder dan ruimte en tijd en stelt de yogi in staat verleden, heden en toekomst te ervaren”.

Hierdoor kunnen karmische blokken, waar je in dit leven nog last van hebt, oplossen.
De diepe ontspanning biedt je de mogelijkheid om je energietekorten aan te vullen en werkt op alle niveaus zuiverend door.

Yin Yoga werkt ook zuiverend voor het lichaam. Bij Yin Yoga werken we op de diepere lagen in het lichaam zoals bindweefsel en botten. Door een asana langer aan te houden ontstaat een tijdelijke stagnatie waardoor de prana naar het bindweefsel stroomt en de energie hier stagneert Als je uit de asana komt ontstaat dan een sterkere stroming van prana en kunnen blokkades worden opgeheven.

Yin Yoga helpt dus net als Yoga Nidra het lichaam zowel op geestelijk, lichamelijk, emotioneel als op ziels niveau te reinigen en blokkades op te heffen.

Door deze twee vormen van yoga te combineren kunnen we een diepe staat van ‘zijn’ ervaren, waarbij lichaam en geest tot rust komen, blokkades op allerlei niveau kunnen worden verwerkt en opgelost, en lichaam en geest zich kunnen openen.

Door de beoefening van zowel Yin Yoga als Yoga Nidra ervaart men vaak letterlijk en figuurlijk ruimte.

VOOR WIE?

Deze praktijkbijscholing is voor iedereen toegankelijk en bedoeld om ervaring op te doen met technieken, die je met deze diepere lagen in contact brengen. Die ervaring kun je gebruiken als ondersteuning in je lessen. De lessen worden ondersteund met theorie.

DOCENT

De lessen worden ondersteund met theorie en vormen een afgerond geheel. De bijscholing wordt verzorgd door Agnes de Graaf en Natasja de Senerpont Domis.

Natasja de Senerpont Domis

Het is ook mogelijk om een diepte-ontspanning onder een koperen pyramide te ondergaan, ondersteund met klankschalen. Deze privé-sessies worden verzorgd door Natasja de Senerpont Domis. Raadpleeg hiervoor Tarotconsult – Ontspanning

WANNEER?

De lessen worden gegeven op dinsdagochtend (11 – 13 u), één keer in de twee weken. Het is ook mogelijk om op deze dinsdag de yogales (9.30 – 10.45 u) te volgen.

Raadpleeg voor meer informatie onze tarieven en voor de aankomende data onze agenda bijscholingen en de nieuwsbrief. 

Alle bijscholingen zijn erkend volgens de richtlijnen van De Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

De praktijkbijscholingen geven geen erkende lesbevoegdheid in de desbetreffende specialisatie als zodanig, tenzij je al werkt als erkende yogadocent(e).

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!