Corona Protocol

Corona Protocol de Blikopener Yoga opleidingen

De Blikopener Yoga opleiding heeft het centrum zo ingericht, dat het verantwoord is om de deuren te heropenen. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, die verwoord zijn in dit protocol.

Hierbij staat het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers en de lesgevers voorop.

Wij geven misschien geen vitaal beroep, maar wel een vorm van aandachtig bewegen, ontspannen en bewustwording, die bijdraagt aan vitaliteit, levenskracht, rust en een sterker afweersysteem…

Rust is de meester van elke beweging.

Bij yoga-beoefening wordt er altijd veel aandacht besteed aan een gedoseerde en gecontroleerde ademhaling. Hierdoor is er geen sprake van een ongecontroleerde en hoge ademhaling, mede doordat de lichaamshoudingen in rust worden uitgevoerd en de harstlag niet laten versnellen. Het is nooit de bedoeling dat de mensen gaan zweten…

 

Dit protocol is op 28 mei 2020 door Natasja de Senerpont Domis opgesteld in samenwerking met Hans ’t Hart, beiden eigenaar van de Blikopener Yoga opleidingen. Voor het protocol is de tekst van de Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) en Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) aangepast aan de situatie van de Blikopener Yoga opleidingen. Deze twee verenigingen hebben hun protocol aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken. Van beiden is de Blikopener Yoga opleidingen lid.

Hieronder kun je het vereenvoudigde protocol inzien, de poster van de VYN, naast foto’s en de plattgerond van de studio. Voor de uitgebreide versie klik je hier.

 

 

Dit document is voor het laatst gewijzigd op 26 mei 2021.

  Nieuwsbrief

  Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

  Agenda

  Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

  Z

  Inschrijven

  Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!