Yoga en Chakra’s

Stoffelijk en Fijnstoffelijk

Chakra betekent letterlijk “wiel”. Je kunt ze zien als transformatoren, die primaire kosmische energieën aanzuigen en omzetten in een secundaire energie, die wij als mens kunnen hanteren in het dagelijkse leven. Ze staan in direct contact met de ziel en doseren er binnen kan komen. Tevens bepalen ze ook wat aan persoonlijke reacties naar buiten gaat.

Die doseringen hebben we hard nodig, omdat het leven bol staat van spanningen en indrukken. Als de chakra’s goed werken zal de buitenste straling zo krachtig zijn, dat alleen die indrukken binnenkomen, die bij jouw universum “passen” en zo direct mogelijk verwerkt kunnen worden.

 

“De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water”. (Lao Tse)

VOOR WIE?

Voor een ieder die geïnteresseerd is in subtielere vormen van anatomie, bezien vanuit yoga.

Als je docent bent, kan deze praktijkbijscholing een ondersteuning bieden voor jouw lesopbouw.

VERLOOP

We zullen steeds werken met de 7 hoofdchakra’s: 1. Muladhara (bestaanswil), 2. Svadisthana (voortbestaan), 3. Manipura (wil en vaardigheden), 4. Anahata (onvoorwaardelijke liefde), 5. Vishuddha (scheppen en uitdrukken), 6. Ajna (intuïtie) en 7. Sahasrara (inspiratie). 

Aan de hand van houdingen (asana’s) leer je op fysiek gebied hun eigenschappelijke energie kennen. Dit contact ga je verfijnen d.m.v. mudra’s, adem, klank, kleur, beeld en (geleide) meditatie.

DOCENT

De lessen worden ondersteund met theorie en vormen een afgerond geheel. De bijscholing wordt verzorgd door Natasja de Senerpont Domis.

Je krijgt digitaal een uitgebreide syllabus, waarin zowel praktische oefeningen staan beschreven, als theorie.

WANNEER?

De lessen worden gegeven op dinsdagochtend (11 – 13 u), één keer in de twee weken. Het is ook mogelijk om op deze dinsdag de yogales (9.30 – 10.45 u) te volgen. 

Raadpleeg voor meer informatie onze tarieven en voor de aankomende data onze agenda bijscholingen en de nieuwsbrief. 

Alle bijscholingen zijn erkend volgens de richtlijnen van De Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

De praktijkbijscholingen geven geen erkende lesbevoegdheid in de desbetreffende specialisatie als zodanig, tenzij je al werkt als erkende yogadocent(e).

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!