Opleiding Mantra Yoga

De mens is gestolde informatie die op 7 verschillende frequenties fluctueert. (Saswitha)

Alles op de wereld, van mineraal tot insect, dier of mens, trilt op een eigen toonhoogte of frequentie. Wij veranderen de wereld in en om ons heen door de vibraties die we uitzenden. En we worden beïnvloed door de trillingen die wij van buiten ontvangen. Dit proces toont aan, hoe alles met elkaar in verbinding staat.

 

Nada Brahma betekent de wereld is geluid (trilling). Alles is opgebouwd uit trilling. Eigenlijk is er altijd geluid, maar we kunnen dit niet altijd waarnemen

Pythagoras zei 2500 jaar geleden al, dat in een steen een heel muziekstuk ligt ‘bevroren’.

Het werken met geluid hoort bij het pad Mantra Yoga. Mantra’s zijn samengestelde woord-of klankcombinaties, waarmee je je afstemt op de klank van het universum. Letterlijk betekent mantra Vervoermiddel van de geest. Het is een middel om het denkvermogen naar binnen toe te vervoeren …

VERLOOP

In deze jaarcyclus komen allerlei aspecten voorbij rondom het werken met trilling en geluid, zowel hardop (het akoestische geluid) in de asana’s, als in gedachten (fijnstoffelijk in meditatie). Er wordt gewerkt met Bija-klanken in de chakra’s, mantra en yantra. De oefeningen in de les kunnen een aanvulling zijn in je lessen of eigen oefening. De lessen worden steeds ondersteund met theorie, die je digitaal tezamen met de oefeningen krijgt toegestuurd.

VOOR WIE?

De opleiding Mantra Yoga bestaat uit 8 bijeenkomsten. Zij is alleen toegankelijk voor studenten in opleiding of yogadocenten.

Na afronding van de laatste les ontvang je een eindcertificaat.

DOCENTEN

De lessen worden gegeven door Natasja de Senerpont Domis

WANNEER?

De lessen vinden plaats op vrijdag (11 – 14 u). Het is mogelijk om tegen reductietarief ook de yogales van tevoren te volgen.

Raadpleeg voor meer informatie onze tarieven en voor de aankomende data onze agenda bijscholingen en de nieuwsbrief. 

Alle bijscholingen zijn erkend volgens de richtlijnen van De Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

De praktijkbijscholingen geven geen erkende lesbevoegdheid in de desbetreffende specialisatie als zodanig, tenzij je al werkt als erkende yogadocent(e).

VERLOOP

We gaan op allerlei mogelijke manieren werken met geluid en trilling: hoorbaar (het fysieke geluid van je stem) en onhoorbaar (het mentale geluid). Dit kunnen mantra’s zijn of klankeenheden, binnen asana’s en klankmeditaties. De lessen worden steeds ondersteund met theorie.

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!