Yoga Vervolgopleiding

de-blikopener_-website_-pg-yoga-vervolgopleiding

De Yoga Vervolgopleiding vindt één keer per maand plaats op de vrijdagen van 11.15 uur tot 15.15 uur.

Vanuit de vraag van deelnemers naar meer verdieping en ondersteuning ná hun opleiding ontstond de opzet van een vervolgopleiding. Hierin staan intensiteit en eigen beoefening centraal, die ook ten goede komen aan de wezenlijke kwaliteit van ‘yogalesgeven’.
De nadruk in de bijeenkomsten komt te liggen op het ontwikkelen van een specifiek ademproces (pranayama) en de toestand, waarin het bewustzijn loskomt van de zintuigelijke afleidingen (pratyahara). Hier ligt dan ook de weg open naar wezenlijke concentratie, meditatie en samadhi, ook wel samyama genoemd.

de-blikopener_-website_-foto-vortex-yoga-vervolgopleiding
Door de transformatie van bewustzijn, die het doel is van rajayoga, wordt het diepzinnige mysterie van het leven geopenbaard. Wanneer je steeds intenser jouw yoga beoefent, wordt het lichaam als een doorschijnend kristal en de ziel uitgezuiverd van alle grofheid. Zo wordt die laag van bewustzijn bereikt, waardoor fijnere toestanden van zijn worden beleefd.

Elke bijeenkomst begint met een korte meditatie, waarna asana en pranayama volgen. Het praktijkgedeelte eindigt dan in een diepte-ontspanning.
In het theoretisch gedeelte gaat de opleiding in op de diepere achtergronden van yoga als wetenschap, zodat je een zuiver beeld krijgt over wat yoga in deze tijd kan betekenen. Yoga schept het weten. De aangeboden oefeningen laten je ook de geestelijke kant zien.
Hierdoor krijg je de mogelijkheid, om steeds opnieuw jouw eigen verschillen op te lossen. Zo kun je anders omgaan met de allang voor jou bekende houdingen en ademtraining.
En deze worden dan je zeer persoonlijke eigendom.

Of, zoals Saswitha dit uitdrukte:

Stof is zichtbaar geworden geest en geest is onzichtbaar geworden stof ….

De Yoga Vervolgopleiding is alleen toegankelijk voor degenen, die al een erkende opleiding hebben afgerond. De lessen starten op 22 jan 2021 en worden afgesloten met een certificaat. De overige data zijn: 26 feb, 26 mrt, 23 apr, 11 juni, 16 juli, 15 okt, 5 nov 2021. Het programma is doorlopend te volgen, omdat het elk jaar anders wordt ingevuld.

Het programma is doorlopend te volgen, omdat het elk jaar anders wordt ingevuld.

Wilt je meer weten? Neem contact met ons op of bel de Blikopener: 013-5356137.

De kosten voor de Yoga vervolgopleiding € 500,- per studiejaar.
Wanneer je hier in opleiding bent, geldt ook het gereduceerde tarief (mits vermeld) voor andere activiteiten van de Blikopener.

Het bedrag graag in één keer voldoen een maand vóór aanvang, door storting op IBAN-nummer NL37INGB0005227072 t.n.v J.N.J. ‘t Hart te Tilburg, o.v.v. Yoga Vervolgopleiding en naam.

DE BLIKOPENER YOGAOPLEIDINGEN ZIJN ERKEND DOOR DE  VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND /DE VERENIGDE ERKENDE OPLEIDINGEN EN DE EUROPESE YOGA FEDERATIE.