Marina Weiss

Marina Weiss heeft de opleiding Fysiotherapie te Utrecht in 1993 afgerond. Aansluitend is ze Bewegingswetenschappen in Maastricht gaan studeren. Deze studie heeft ze in 1996 afgerond. Na haar studie verhuist Marina met haar partner naar Azië waar ze 6 jaar woont en werkt, in Indonesië, China en Maleisië. In Maleisië komt ze voor het eerst in aanraking met yoga. Ze wordt meteen gegrepen door de energetische ervaring die yoga haar geeft.

Wanneer Marina terugkeert in Nederland kiest zij ervoor een opleiding tot yoga-docent te gaan volgen bij De Blikopener in Tilburg. Daar studeert zij in 2007 af en is sindsdien werkzaam als hatha yoga-docent. Daarnaast geeft ze Pilates lessen en werkt ze als fysiotherapeut in een particuliere praktijk.

Als yoga-docent richt Marina de aandacht met name op het gevoel van bewustwording. Deze bewustwording kan plaatsvinden op lichamelijk, adem of geestelijk vlak. Ze volgt verschillende bijscholingen, onder andere yoga nidra en Iyengar workshops.

Tijdens haar eigen opleiding begint Marina met het geven van de anatomie lessen op De Blikopener. In haar lessen wordt de anatomie van het menselijk lichaam in beeld gebracht. Hierbij neemt ze hatha yoga en meer specifiek de asana’s als uitgangspunt. Anatomie wordt gekoppeld aan asana, waardoor het gaat leven bij de studenten.

 

Nieuwsbrief

Bekijk het archief of meld je direct aan en blijf op de hoogte van ons aanbod.

Agenda

Alle data en tijden van onze opleidingen en bijscholingen in één overzicht.

Z

Inschrijven

Meld je direct aan voor onze opleidingen en volg een gratis yogales!