Yoga Oriëntatie-opleiding

de-blikopener_-website_-foto-pg-yoga-orientatie

Voor iedereen die al wat langer yoga beoefent en /of een goede voorbereiding voor de praktijk (docenten) opleiding.

Yoga betekent verbinden of verenigen. Op den lange duur leert het je de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Door middel van yoga kun je (weer) in contact komen met je kwaliteiten. Deze zijn er altijd al geweest, maar de drukte en haast om je heen, ben je hier nooit (of nog niet) aan toe bent gekomen. Deze wervelende tijd staat bol van afleidingen.
Yoga-beoefening geeft ons inzicht in de grote verschillen tussen drukte en oppervlakkigheid enerzijds, en rust, eenvoud en waarachtigheid anderzijds.

De houdingen lijken fysiek. Er gebeurt echter veel meer in je energiehuishouding, je cellen en de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt.
Hatha yoga, met de juiste toevoeging van adem en ontspanning geeft een bepaalde concentratie, die je naar je innerlijke drijfveren voert. Zo ga je glashelder zien waar de oorzaken liggen van je onzekerheid, twijfel, ambitie en onrust. Wanneer je na het oefenen echt ontspannen kunt zijn en warmte en energie door heel je lichaam voelt stromen, ontstaat er een soort ‘positieve kettingreactie’. Je voelt dat lichaam en geest even één worden. Er ontstaat interesse voor het ‘wezenlijke’ in jou. Als die belangstelling eenmaal gewekt is, kan yoga het middel zijn dat voor je werkt.

Voor wie?
Het is voor jou misschien net die stimulans, die je enthousiast kan maken om verder te gaan. Tevens is het interessant voor degenen, die zich willen oriënteren op de Yoga Opleiding.
Je wordt op een speels oriënterende manier in kennis gebracht met achtergronden van andere yogavormen.
Onderdelen die aan bod komen zijn: houding (asana), ademtraining (pranayama), ontspanning (yoganidra), diverse yogavormen (o.m. hathayoga, mantra yoga, kriya yoga), filosofie (sutras), verschilsdenken (swabhawat), en chakraleer.
De theorie gaat dieper in op de energetische/geestelijke achtergrond en staat steeds in contact met het praktijkgedeelte.

Verloop
In 2020 start de Yoga Oriëntatie opleiding op 3 september 2020 (9 avonden van 19.30 t/m 22 u). De overige data zijn: 17 sep, 1, 15 en 29 okt, 12 en 26 nov, 3 en 17 dec 2020.
De Yoga Oriëntatie-opleiding kan gebruikt worden om al eerder te beginnen met de Hatha Raja yogadocentenopleiding, die steeds medio januari van start gaat.
Je ontvangt bij de opleiding een uitgebreide syllabus met de onderwerpen van deze avonden. Daarnaast heb je recht op 15 extra Yogalessen, die te volgen zijn op de reguliere lestijden.