Yogalessen

de-blikopener_-website_-pg-yogalessen

Bij de Blikopener worden er dagelijks yogalessen gegeven, deze lessen vinden hun wortels in de Hatha yoga.

Wat is Hatha yoga?

Hatha yoga is een tijdloos middel dat bestaat uit lichaamsoefeningen met ademtraining en ontspanning.
Door deze drie elementen te combineren zorg je ervoor dat lichaam en geest met elkaar in contact komen en kom je weer in contact met jezelf. De houdingen geven energie doordat blokkades (die er soms al jarenlang zitten) worden opgeheven en energie weer vrij kan doorstromen. Het gevoel dat door middel van de oefeningen naar boven komt brengt je in het moment ‘nu’ en geven je een sterk en aanwezig gevoel.

Door de ademhaling te verdiepen en te verruimen zal de levenskracht (prana) beter doorstromen en kun je jezelf beter concentreren.  Hatha yoga laat je zien waar het lichaam niet doorstroomt, waar blokkades en verknopingen zijn opgebouwd maar ook hoe je dit kunt oplossen en vrijmaken.

Iedere ketting is zo sterk als z’n zwakste schakel en erfelijk gezien heeft ieder van ons wel een zwak punt in onze samenstelling. Hathayoga gebruikt fysieke mogelijkheden om die punten telkens weer bewust te maken en te veranderen.Waarna een ontspanning alleen maar dieper kan zijn.

Zo wordt concentratie en de adem tijdens de oefening een verbinding die tot zelfvertrouwen leidt. Dit straal je uit naar de omgeving die dat ook weer terugspiegelt in erkenning.

De lessen duren een uur (met soms 15 min. uitloop). Gebruik liever geen parfum of aftershave, wanneer je naar de les komt en draag makkelijk zittende kleding.
Gedurende het hele seizoen kun je één of meerdere uren per week komen.

Wil je een keer een proefles meedoen? Meld je hier aan en krijg de eerste les gratis!

LESTIJDEN YOGALESSEN:
Maandag 10.00 – 11.30 u / 17.30 -18.30 u
Dinsdag  9.30 – 10.45 u /19.00 – 20.15 u en 20.30 – 21.45 u
Woensdag 9.45 – 11.15 u (yogaspecialisaties)
19.30 – 21.30 u (yogaspecialisaties)
Donderdag 18 – 19.15 u (voorafgaand aan de Yoga Oriëntatie-opleiding)
19 – 21.30 u (Bijscholing)
Vrijdag 9.30 – 10.45 u

Op woens-en donderdagen worden door verschillende docenten yogaspecialisaties gegeven, die een afgerond geheel vormen. Deze erkende bijscholingen zijn te volgen tegen gereduceerd tarief door de studenten binnen de opleiding en ook toegankelijk voor mensen van buiten.

Voor iedereen die al wat langer yoga beoefent en /of een goede voorbereiding voor de praktijk (docenten) opleiding is er ook de Yoga Oriëntatie-opleiding. Deze bestaat uit 9 bijeenkomsten en start op donderdag 3 september 2020, steeds van 19.30 – 22 u, eens in de 14 dagen.