Natasja de Senerpont Domis

natasja_de_senerpont_domis2016Natasja de Senerpont Domis geeft sinds 2008 les aan de Blikopener Yoga opleidingen (opleidingslessen praktijk en esoterie, bijscholing Mantra Yoga en hathayogalessen). Geïnspireerd door vele reizen in Azië, heeft ze hier in 2007 haar opleiding tot meditatie-, Hatha –Rajayogadocente heeft afgerond. Middels bijscholingen als Pranayama, Meditatie en Laya Yoga blijft ze haar ervaring verdiepen. Daarnaast volgde zij de opleiding tot Sjamanistisch Healer en is ze docent in diverse beeldende vakken.

Klank en visualisatie vormen hierdoor naast bewustwording en verdieping van je (buik)ademhaling een belangrijk onderdeel in haar lessen. Dit laatste biedt je de mogelijkheid een stille (onbevoordeelde) getuige te ontwikkelen, waarmee je leert waar-nemen, hoe verschillende energieën zich in en om jou heen bewegen. Het ge-waar-worden van verschillen (bv. tussen lichaam en geest, binnen-en buitenwereld) is de eerste stap naar het oplossen van die krachten (=gelijkmaken). De brug tussen deze tegengesteldheden ligt in “je dragend midden”, je hara: Het middelpunt in jou, van waaruit elke beweging plaatsvindt. Yoga biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met je levenskracht (prana) en je midden (hara).

 

“Als woelig water tot rust komt, wordt het langzaam helder. Als iets traag in beweging komt, komt het langzaam tot leven.” Lao Tse