Yoga en Chakra’s

de Blikopener website

 

Chakra betekent letterlijk “wiel”. Je kunt ze zien als transformatoren, die primaire kosmische energieën aanzuigen en omzetten in een secundaire energie, die wij als mens kunnen hanteren in het dagelijkse leven. Ze worden ook wel filters van bewustzijn genoemd, die in direct contact staan met de ziel: ze doseren wat wel en niet binnen kan komen, maar bepalen ook wat aan persoonlijke reacties naar buiten kan komen en wat niet. Die doseringen hebben we hard nodig, omdat het leven bol staat van spanningen en indrukken. Als de chakra’s goed werken zal de buitenste straling zo krachtig zijn, dat alleen die indrukken binnenkomen, die bij jouw universum “passen” en zo direct mogelijk verwerkt kunnen worden.

Op fysiek gebied zijn de endocriene klieren de stoffelijke tegenhangers van de chakra’s, op astraal gebied tonen ze zich als kleurkolkingen en op oorzakelijk gebied als klank-en lichtpatronen.

Aan de hand van asana’s leer je op fysiek gebied hun eigenschappelijke energie kennen, waarbij ook de desbetreffende klier aan aan bod komt. Dit contact ga je verfijnen door middel van mudra’s, adem, klank, kleur, beeld en (geleide) meditatie.

We zullen steeds werken met de 7 hoofdchakra’s.

Op woensdagochtend 7 april 2021 (9.45 u – 11.30 u) start een reeks van 10 lessen. De cyclus wordt gegeven door Natasja de Senerpont Domis en vormt een afgerond geheel.

Raadpleeg voor data de agenda en onze nieuwsbrief.
De bijscholingen zijn erkend volgens de richtlijnen van De Vereniging voor Yogadocenten Nederland.

Terug naar bijscholingen